Our Story

I september 2005 öppnade vi, Marie och Christos Sevlidis, People. Vi hade flyttat tillbaka till Västervik, staden där vi växte upp, för att förverkliga vår dröm om att driva företag tillsammans.

Ursprungsplanen var att växa långsamt, men lite mer än ett år senare var vi fyra frisörer och blev trångbodda på Rådhusgatan. Vi var i behov av större lokaler och landade ett stenkast därifrån, på Hamngatan. Det blev en perfekt plattform för att utveckla våra idéer. Och för att kunna ta emot en snabbt växande kundkrets.

Vi tog tidigt ett strategiskt beslut gällande rekrytering av personal. Vi har sökt unga, hungriga, talangfulla frisörelever som vi sedan utbildat och format till fullfjädrade frisörer med sin egen unika stil. Det har vi lyckats riktigt bra med och det har blivit ett sätt att säkra tillväxten på samtidigt som vi tar ett tydligt ansvar för yrket. Merparten av våra anställda frisörer har börjat på People som elever, och de har blivit kvar. Ur detta föddes vårt koncept Next Generation by People. Vi vill sätta ord på vår satsning och visa att vi menar allvar och ge unga talanger förutsättningar och en riktig bra möjlighet att komma ut på arbetsmarknaden väl förberedda.

Efter vårt tioårsjubileum flyttade vi igen. Vi landade på Båtsmansgatan 28, där vi finns idag, och vi anser själva att vi nu har nått perfektion för en frisörsalong utifrån vårt sätt att se på det. Lokalen, ytorna, känslan, allt. Inte minst så trivs vår personal i den miljö vi skapat liksom ni som är våra kunder.

People are different

Efter hundratals besök på frisörsalonger, hotell, barer, restauranger runt om i världen hade vi bilden av vad vi ville åstadkomma klar för oss när vi startade People. En salong med tydligt koncept, ett nytänkande där du som kund, från det att du klev innanför dörren till att du lämnade den, alltid fick mer än vad du kunde förvänta dig i form av bemötande, upplevelser och resultat.

Målsättningen att vara mer än bara en frisörsalong, sammanfattad i vår pay off ”are different” har löpt som en röd tråd genom allt vi tagit oss för sedan starten. Viljan att hela tiden förändras, och verkligen göra det har blivit vårt adelsmärke. Tillsammans med vår personal har vi byggt upp något vi tror på och är stolta över. Vi har vågat tänka utanför boxen, realiserat våra idéer och för det mesta gjort det bra.

Årets Frisörföretag i Sverige

Under 2019 nominerades People i Nordic Hair Awards och kategorin Nordic Salon Design of the Year. Vi vann inte den utmärkelsen men vilken känsla att få visa upp vårt företag på den Nordiska marknaden och representera Sverige. Samma år kom sedan något vi länge drömt om. Efter att ha varit nominerade till Årets Frisörföretag av branschorganisationen två gånger erhåll vi denna åtråvärda titel vilket vi är så enormt stolta över.

Vi skulle kanske kunna slå oss till ro och bevara det vi skapat, men vi är inte klara än, utan det känns precis tvärtom: Vi vill hela tiden göra något nytt och spännande. Vi vill framåt och det gäller allt vi gör.

Vi är så tacksamma för att vi får arbeta med det vi älskar och för att ni stöttar oss i det vi tar oss för. Tack för att Ni väljer oss (och har du inte gjort det än är du mer än välkommen!)