Our Story

I september 2005 öppnade vi, Marie och Christos Sevlidis, People. Vi hade flyttat tillbaka till Västervik, staden där vi växte upp, för att förverkliga vår dröm om att driva företag tillsammans. Vi var fast beslutna om att utmana den rådande bilden av vad en frisörsalong förväntades vara. Ursprungsplanen var att växa långsamt, men lite mer än ett år senare var vi fyra frisörer och blev trångbodda på Rådhusgatan. Vi var i behov av större lokaler och landade ett stenkast därifrån, på Hamngatan. Det blev en perfekt plattform för att utveckla våra idéer. Och för att kunna ta emot en snabbt växande kundkrets.

Vi tog tidigt ett strategiskt beslut gällande rekrytering av personal. Vi har sökt unga, hungriga, talangfulla frisörelever som vi sedan utbildat och format till fullfjädrade frisörer med sin egen unika stil. Det har vi lyckats riktigt bra med och det har blivit ett sätt att säkra tillväxten på samtidigt som vi tar ett tydligt ansvar för yrket. Merparten av våra anställda frisörer har vi tagit in tidigt, och de har blivit kvar. Ur detta föddes vårt koncept Next generation by People. Vi vill sätta ord på vår satsning och visa att vi menar allvar.

Under 2016 flyttade vi igen. Vi landade på Båtsmansgatan och vi anser själva att vi nu har nått perfektion för en frisörsalong utifrån vårt sätt att se på det. Lokalen, ytorna, känslan, allt. Inte minst så trivs vår personal i den miljö vi skapat liksom ni som är våra kunder.

Ni som följer oss på sociala medier vet att vi älskar när det händer saker! Vi genomför stora och små evenemang, kundträffar, pop ups mm. Men det som ligger oss varmast om hjärtat och som gör oss lite extra stolta är insamling till Rosa bandet som pågått under fem år. Tillsammans med er och inte mindre än 40 andra företag från Västervik lyckades vi nästan generera 100.000 kronor förra året, på mindre än tre timmar! Det ska bli spännande att se hur det går i år!

Målsättningen att vara mer än bara en frisörsalong, sammanfattad i vår pay off ”are different” har löpt som en röd tråd genom allt vi tagit oss för under de 15 år som gått. Viljan att hela tiden förändras, och verkligen göra det har blivit vårt adelsmärke. Tillsammans med vår personal har vi byggt upp något vi tror på och är stolta över. Vi har vågat tänka utanför boxen, realiserat våra idéer och för det mesta gjort det bra. Men vi är inte klara än!

Vi känner enorm tacksamhet för att ni har stöttat oss de 15 år som gått. Tack för att ni låter oss göra det vi älskar varje dag. Utan er hade vi inte varit där vi är idag. Vi hoppas att ni hänger med oss minst lika länge till. All kärlek till er!