Ända sedan starten av People har vi valt att bidra till att säkra tillväxten genom att
ta emot unga, ambitiösa och talangfulla elever från olika frisörutbildningar. Maria,
Rebecca, Lovisa, Amilia och Monica har alla först kommit till oss som praktikanter
och fått anställning efter examen.

Idén bakom konceptet Next Generation är att ta detta viktiga arbete ett steg till
och genom att upplåta 95 kvadratmeter av våra lokaler för ändamålet vill vi visa att
vi menar allvar. Vi vill lyfta fram våra unga talanger och ge dem chansen att bygga
sig en framtid samtidigt som vi ger våra yngre kunder chansen att få en riktigt vass
klippning eller färgning till ett bra pris.

För att få titulera sig behörig frisör ska eleven under utbildningstiden ta sig igenom
fyra nivåer. Den första nivån utgör grundutbildningen, som antingen förläggs på gymnasieskolans hantverksprogram med inriktning frisör eller på en godkänd privat grundutbildning, alternativt via arbetsplatsförlagd utbildning som trainee.

Efter grundutbildningen genomgår eleven en arbetsplatsförlagd färdigutbildning på
ett frisörföretag i tre nivåer med målet att därefter avlägga branschens gesällprov.
Den som fixar det får sedan titulera sig frisör. Vi har skapat ett arbetssätt där våra
erfarna frisörer agerar handledare och kontinuerligt vägleder och assisterar eleverna
i deras utveckling så att de kan nå sitt mål.

De är bara i början av sina frisörkarriärer, men de har bestämt sig för att bli något extraordinärt. På Next Generation möter du Moa, Linnea, Lisette, Petra, Matilda och Felicia.

Moa Ålstam
19 år

– Att jobba här är som att vara en del av en stor familj. Alla bryr sig om varandra och vissa av oss umgås även på fritiden.

Vad tycker du om konceptet Next generation?
– Det är en jättekul satsning som visar att Marie och Christos vågar satsa på oss yngre och låter oss komma ut i ”verkligheten”, till skillnad från många andra salonger. Jag har lite extra ansvar på Next, så förutom den dagliga verksamheten är jag med och utvecklar Next, vilket förstås är extra kul.

Hur ser din strategi ut för att ta klivet från Next till People?
– Jobba mer och hårdare så att jag kan ta min gesäll, och förhoppningsvis får jag stanna här och börja klippa på People så småningom. Men vi får in nya ambitiösa elever på Next så konkurrensen är tuff, vilket gör att jag blir ännu mer motiverad att fortsätta utvecklas.

Klippning, 375 KR

Färgning, 875 KR

Klipp & Färg, 1 095 KR

Felicia Blom
23 år, Vimmerby

– Jag läste vid Svenska frisörskolan i Stockholm, men valde att ha min praktik på People.

Trots att du hade hela Stockholms frisörsalongsflora för dina fötter: Varför?
– Ända sedan jag bestämde mig för att plugga till frisör har jag tänkt att jag skulle vilja praktisera på People, för att de verkligen satsar på sina elever, och gör det med hjärta. Det är så uppenbart att alla på salongen brinner för det de gör.

Hur reagerade dina klasskompisar när du drog söderut?
– De insåg ganska snabbt att min praktik var både bättre och mer lärorik än deras. Att sopa hår hela dagarna gör dig knappast till en bättre frisör… Medan här på People, och för min del Next, får man hela tiden testa sina gränser.

Vad har du för framtidsplaner?
– Jag ska göra mina timmar och ta min gesäll, och försöka bli så pass skicklig att jag blir erbjuden att stanna här på People. Stockholm lockar inte alls.

Klippning, 350 KR

Färgning, 850 KR

Klipp & Färg, 1 050 KR

Linnea Svahn
18 år, Ankarsrum.

– Min främsta drivkraft är att överträffa mina kunders förväntningar. Ger de mig fria händer vill jag att de ska känna sig fina och speciella när de lämnar salongen.

Hur har Next generation påverkat din utveckling?
– Det är ett helt unikt koncept som ger frisörelever chans att utvecklas och känna på hur det är att vara en riktig frisör, och inte bara går runt och städa… Vi har egna platser och får ta in så många kunder vi känner för, även om våra handledare alltid finns med i bakgrunden som bollplank.

Och vad tycker kunderna?
– Mottagandet har varit väldigt bra. Framför allt är det många som är lite yngre som känner sig bekväma med att komma och klippa sig hos någon som är jämngammal. Sedan finns det de som är lite äldre som tycker att det är kul att gå till en elev ibland som lite omväxling.

Klippning, 350 KR

Färgning, 850 KR

Klipp & Färg, 1 050 KR

Lizette Löfberg
17 år, Västervik

– Jag vill lära mig allt, från olika klippningar och färgningar till löshår. Jag har alltid haft ett behov av att uttrycka mig kreativt. Här på People får man dessutom hjälpa människor att åstadkomma en förändring och framhäva sin personlighet.

Varför blev det just hår?
– Jag vet inte, jag har älskat att jobba med hår ända sedan jag var riktigt liten. Jag började öva på mina syskon och fortsatte med mina föräldrar, haha. Med tiden utvecklades jag och kände redan tidigt att jag ville bli frisör.

Hur ser du på Next?
– Det får oss som är där som elver att känna oss speciella och som en del av salongen. Jag tycker att det är skitkul att de satsar på oss, och gör allt för att vi ska utvecklas. När jag gått ut skolan och jobbat vidare på Next lutar det åt att jag vidareutbildar mig till stylist, men vi får se.

Klippning, 290 KR

Färgning, 500 KR

Klipp & Färg, 790 KR

alexandra

Petra Löwhagen
17 år, Västervik

– Den första gången jag äntligen fick gå och klippa mig på People var när jag gick i femman. Jag blev fast direkt, haha. Så när vi skulle söka praktikplats i ettan på Frisörutbildningen sprang jag dit direkt och frågade om jag fick vara där.

Och hur är det?
– Allting är väldigt proffsigt skött, och vi som är i början av våra karriärer har Beccis och Petter som huvudhandledare att luta oss mot och lära oss av. Även om hjälpen alltid finns bara några meter bort så får vi på Next generation ta mycket eget ansvar, och det gör att man vågar lite mer för varje gång och utvecklas snabbare än på många andra ställen.

Vad driver dig?
– Utmaningen i att varje dag träffa olika människor med olika önskemål och personligheter, och anpassa sig efter dem och ändå få utlopp för min kreativitet.

Maila: people@peoplevastervik.se

Ring: 0490-318 00

besök oss: Båtsmansgatan 28, Västervik

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Här kan du boka din klipptid direkt på internet.

Öppettider:
Måndag-Torsdag 09:00 - 20:00
Fredagar 09:00 - 16:00