Ända sedan starten 2005 har People valt att bidra till att säkra tillväxten genom att ta emot unga, ambitiösa och talangfulla elever från olika frisörutbildningar. Maria, Rebecca, Lovisa, och Amilia har alla först kommit till oss som eleveroch fått anställning efter examen.

Idén bakom konceptet Next Generation är att ta detta viktiga arbete ett steg till och genom att upplåta 95 kvadratmeter av våra lokaler för ändamålet vill vi visa att vi menar allvar. Vi vill lyfta fram våra unga talanger och ge dem chansen att bygga sig en framtid samtidigt som vi ger våra yngre kunder chansen att få en riktigt vass klippning eller färgning till ett bra pris.

För att titulera sig behörig frisör ska eleven under utbildningstiden ta sig igenom fyra nivåer. Den första utgör grundutbildningen, som oftast förläggs på gymnasieskolans hantverksprogram.

Efter grundutbildningen genomgår eleven en arbetsplatsförelagd färdigutbildning på ett frisörföretag i tre nivåer med målet att därefter avlägga branschens gesällprov. Den som fixar det får sedan titulera sig frisör.

Vi har skapat ett arbetssätt där våra erfarna frisörer agerar handledare och kontinuerligt vägleder och assisterar eleverna i deras utveckling så att de kan nå sitt mål.

De är bara i början av sina frisörkarriärer, men de har bestämt sig för att bli något extraordinärt. På Next Generation möter du Lizette, Petra och Nikola

Lizette Löfberg
17 år, Västervik

– Jag vill lära mig allt, från olika klippningar och färgningar till löshår. Jag har alltid haft ett behov av att uttrycka mig kreativt. Här på People får man dessutom hjälpa människor att åstadkomma en förändring och framhäva sin personlighet.

Varför blev det just hår?
– Jag vet inte, jag har älskat att jobba med hår ända sedan jag var riktigt liten. Jag började öva på mina syskon och fortsatte med mina föräldrar, haha. Med tiden utvecklades jag och kände redan tidigt att jag ville bli frisör.

Hur ser du på Next?
– Det får oss som är där som elver att känna oss speciella och som en del av salongen. Jag tycker att det är skitkul att de satsar på oss, och gör allt för att vi ska utvecklas. När jag gått ut skolan och jobbat vidare på Next lutar det åt att jag vidareutbildar mig till stylist, men vi får se.

Klippning, 350 KR

Färgning, 800 KR

Klipp & Färg, 1050 KR

Petra Löwhagen
17 år, Västervik

– Den första gången jag äntligen fick gå och klippa mig på People var när jag gick i femman. Jag blev fast direkt, haha. Så när vi skulle söka praktikplats i ettan på Frisörutbildningen sprang jag dit direkt och frågade om jag fick vara där.

Och hur är det?
– Allting är väldigt proffsigt skött, och vi som är i början av våra karriärer har Beccis och Petter som huvudhandledare att luta oss mot och lära oss av. Även om hjälpen alltid finns bara några meter bort så får vi på Next generation ta mycket eget ansvar, och det gör att man vågar lite mer för varje gång och utvecklas snabbare än på många andra ställen.

Vad driver dig?
– Utmaningen i att varje dag träffa olika människor med olika önskemål och personligheter, och anpassa sig efter dem och ändå få utlopp för min kreativitet.

Nikola

Klippning, 495 KR

Färgning, 1280 KR

Klipp & Färg, 1 595 KR

Maila: people@peoplevastervik.se

Ring: 0490-318 00

besök oss: Båtsmansgatan 28, Västervik

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Här kan du boka din klipptid direkt på internet.

Öppettider:
Måndag-Torsdag 09:00 - 20:00
Fredagar 09:00 - 16:00